top of page

Osteopatia

Osteopatian historia

 

Amerikkalainen Andrew Taylor Still:iä (1828-1917) pidetään osteopatian isänä. Hän oli lääkärin poika ja opiskellut itsekin lääketiedettä, mutta koki aikansa lääketieteen riittämättömäksi. Hän lähti kehittämään osteopatiaa vaimonsa ja lastensa kuoltua aivokalvontulehdukseen lääketieteellisestä hoidosta huolimatta.

 

Hän ymärsi kehon olevan itseparantava- ja säätävä kokonaisuus, joka pyrkii aina tasapainoon ja terveyteen. Ajatuksena oli, että jos hermotus, verenkierto ja muu nestekierto ja aineenvaihdunta saadaan toimimaan esteettä, niin keho pystyy itse hoitamaan itsensä kuntoon ja ylläpitämään terveyttä.

 

Osteopaatin tehtävä on siis erilaisin tavoin auttaa keho takaisin tasapainoon ja antaa sitten kehon hoitaa loput.

Mitä on osteopatia

 

Osteopatia on  kokonaisvaltainen hoitomenetelmä, joka perustuu kehon (ja mielen) tasapainon palauttamiseen. Tämän ajan elämään kuuluvat ajoittain liika istuminen, kiire ja monet muuta stressaavat tekijät, jotka järkyttävät kehon toimintaa ja tasapainoa. Myös traumat ja leikkaukset jättävät oman jälkensä kehoon ja hankaloittavat terveyden ylläpitoa kehossa.

 

Keho pyrkii aina tasapainoon ja terveyteen, joskus kuitenkaan omat voimavarat eivät riitä tai kuormitamme kehoamme liikaa. Silloin tasapainon palauttamiseen tarvitaan apua.

 

Osteopatia on pehmeä ja kehoa kunnioittava hoitomuoto, jossa pyritään lempeästi palauttamaan tasapaino avaamaalla tukkeutuneita kudoksia ja niveliä erilaisilla tekniikoilla. Rytmisellä liikkeellä ja muilla hienovaraisilla tekniikoilla vaikutetaan kehon kudosten aineenvaihduntaan sekä verenkiertoon ja autetaan palauttamaan kudosten normaali tonus. Osteopatiaan kuuluvat myös nikama- ja nivelmanipulaatiot, mutta nämä ovat hoidossa lähinnä apuväline joita käytetään harkiten ja kudosten ollessa siihen valmiita.

 

Osteopatialla voidaan hoitaa kaikenlaisia ongelmia;

mm. seuraavat ovat tavallisia syitä hakeutua osteopaatin hoitoon:

 

*erilaiset kiputilat kehossa; selässä, jaloissa, niskassa, käsissä ym.

*migreenit ja päänsäryt

*puutumiset

*iskiasongelmat

*unettomuus

*neurologiset ongelmat

*ryhtiongelmat

*kuntoutuminen leikkauksesta tai traumasta

*stressi ja siitä johtuvat oireet

*raskausajan kivut ja ongelmat

*vauvan vatsavaivat, koliikki

bottom of page